ГоловнаПолітика

У БПП не виключають, що Гройсман до осені залишиться в статусі в.о. прем'єра.

Настрої в президентській фракції розділилися 50 на 50.

У БПП не виключають, що Гройсман до осені залишиться в статусі в.о. прем'єра.
Фото: Макс Требухов

У президентській фракції "Блок Петра Порошенка" не виключають, що голова Кабінету Міністрів Володимир Гройсман до осені залишиться в статусі в.о. прем'єра.

Про це LB.ua розповіло джерело в керівництві фракції БПП.

"На цей момент ситуація така, що з натяжкою в четвер у нас будуть мінімально необхідні 226 голосів «за» ухвалення закону про Антикорупційний суд з урахуванням вимог Венеціанської комісії. Але ситуація змінюється щодня. Вчора на засіданні фракції БПП порушували питання про те, що всі ми чекаємо на повернення президента в країну. Нібито в середу-четвер йому особисто буде телефонувати голова Держдепу США. І тоді буде остаточно вирішене питання щодо голосування за закон про Антикорупційний суд", - заявив він.

Народний депутат наголосив, що "у фракції БПП настрої розділилися 50 на 50 щодо заяви прем'єра Гройсмана про відставку, якщо буде провалено закон про Антикорупційний суд".

"Половина підтримує його відставку, друга частина - ні. Однак без голосів «Народного фронту» відставки Гройсмана не буде. Тому всі розуміють, що навіть якщо прем'єр подасть заяву про відставку, то голосів «за» його звільнення навряд чи вистачить. Не виключено, що прем'єр може залишитися в статусі «в.о.» до осені, щоправда, з меншими повноваженнями голови уряду", - зауважив він.

Представник уряду у Верховній Раді і нардеп БПП Вадим Денисенко, своєю чергою, підтвердив у коментарі LB.ua, що "Гройсман однозначно подасть заяву про відставку, якщо парламент у четвер провалить закон про Антикорупційний суд".

Нагадаємо, 4 червня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що складе з себе повноваження голови уряду, якщо не буде створено Антикорупційний суд.

У "Народному фронті" негативно ставляться до ймовірної відставки Гройсмана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram