ГоловнаПолітика

Санкції України щодо Росії набули чинності

Список фізичних і юридичних осіб, які потрапили під санкції, не опубліковано.

Санкції України щодо Росії набули чинності
Фото: facenews.ua

Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України 2 травня про застосування санкцій проти деяких фізичних і юридичних осіб, пов'язаних з агресією Російської Федерації проти України. Відповідний указ №126/2018 від 14 травня з'явився на сайті голови держави.

"Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 травня 2018 р. "Про застосування та скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" ... Цей указ набуває чинності з дня його опублікування", - сказано в тексті документа від 14 травня.

Підтримані пропозиції щодо застосування і скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів, внесені Кабміном, СБУ та НБУ.

"Застосувати персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи до фізичних осіб згідно з додатком 1; юридичних осіб згідно з додатком 2", - сказано в документі.

При цьому додатки до указу не повинні додаватися.

МЗС України доручено поінформувати компетентні органи ЄС, США та інших держав про введення санкцій і поставити перед ними питання про застосування аналогічних обмежувальних заходів.

Нагадаємо, Рада Європейського Союзу ввела санкції проти п'ятьох організаторів виборів президента Росії в анексованому Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram