ГоловнаПолітика

Силовики провели обшук на базі полку "Азов" на заводі АТЕК (оновлено)

Поліція розслідує справу про заволодіння майном підприємства.

Спецпризначенці Нацполіції вранці в п'ятницю прийшли на базу партії "Національний корпус" і полку Нацгвардії "Азов" на території покинутого машинобудівного заводу "АТЕК" біля станції метро "Святошин" у Києві.

Як видно на відео, оприлюдненому у фейсбуці "Нацкорпусу", біля входу на завод стоять близько 10 силовиків у масках і зі зброєю. За словами одного із силовиків, правоохоронці проводять на території заводу слідчі дії.

Поліція нікого на "АТЕК" не пускала, поки не прийшов нардеп і лідер полку "Азов" Андрій Білецький. Разом з ним на територію заводу прорвалися близько 20 його прихильників. Правоохоронці не відкривали вогонь.

Тим часом біля входу на завод зібралися близько 100 прихильників "Азову". Вони почали зводити барикаду.

Оновлення. У Національній поліції заявили, що Департамент захисту економіки проводить слідчі дії, зокрема виїмку документів, в адмінбудівлі заводу АТЕК за рішенням суду, а громадські організації не є предметом інтересу поліції.

Своєю чергою в партії "Національний корпус" назвали обшук протиправним.

"Сьогодні вранці співробітники поліції і колишнього "Беркута" заблокували офіс ГО "Цивільний корпус "Азов", приміщення хаба дозвільного розвитку громадських організацій Азовського руху, рекрутингового центру полку "Азов" і Військової школи імені полковника Євгена Коновальця. Силовики зламали двері і провели незаконні і протиправні обшуки в приміщеннях - без присутності слідчого і понятих", - йдеться в заяві партії.

Там упевнені, що за обшуком стоїть Адміністрація Президента.

Оновлення 13:33. Як повідомляє кореспондент LB.ua, представники Нацкорпусу, які зібралися біля АТЕК, не випускали правоохоронців через центральний вхід, у результаті ті покинули завод через інші виходи.

Оновлення 14:35. На сайті Національної поліції йдеться, що комплекс слідчих дії на АТЕК проводився за санкцією суду в рамках кримінального провадження про можливі факти незаконного заволодіння майном ПАТ "АТЕК" у Києві на загальну суму понад 54 млн грн.

Головне слідче управління Нацполіції здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення кримінального правопорушення за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Слідчі дії проходять на території декількох областей під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України.

Нагадаємо, в січні 2016 року між "Азовом" і адміністрацією ЗАТ "АТЕК" був укладений договір про оренду всієї території, цехів, складів, підсобних приміщень і допоміжних споруд заводу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram