ГоловнаПолітика

Рада затвердила новий склад Рахункової палати

Головою обрано Валерія Пацкана.

Верховна Рада призначила головою Рахункової палати України Валерія Пацкана.

Його кандидатуру підтримали 309 народних депутатів.

Також Рада затвердила новий склад Рахункової палати. За відповідний перелік проголосували 263 народних депутати.

До нього увійшли: Дідик Андрій Миколайович, Огонь Цезар Григорович, Богун Віктор Павлович, Невідомий Василь Іванович, Майснер Андрій Васильович, Яремчук Ігор Миколайович, Іванова Ірина Миколаївна, Яременко Олександр Степанович.

Нагадаємо, екс-голова Рахункової палати Роман Магута перебуває під слідством за підозрою у зловживанні владою. За версією слідства, в період з січня 2014 року по березень 2015 року, діючи в інтересах головного контролера - директора департаменту з питань АПК Рахункової палати, шляхом підготовки і підписання низки службових документів він здійснив умисні дії з відчуження двокімнатної службової квартири в Києві в приватну власність її родича.

9 серпня 2015 року набрав чинності новий закон "Про Рахункову палату". Згідно з ним, Рада мала у двомісячний термін призначити новий склад. Комітет з питань бюджету оголосив конкурс, підсумки якого підбили в березні 2016 року.

У квітні 2017 року Верховна Рада не змогла призначити новий склад Рахункової палати і було вирішено оголосити новий конкурс.

Рахункова палата проводить аудит надходжень і витрат коштів держбюджету; фондів загальнообов'язкового соціального та пенсійного страхування; фінансування і виконання державних програм; дотримання бюджетного законодавства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram