ГоловнаПолітика

Нацгвардія зняла охорону з Шевченківського райсуду Києва

У суботу цей суд відпустив із СІЗО людину, яка поранила співробітника поліції.

Нацгвардія зняла охорону з Шевченківського райсуду Києва
Фото: eadaily.com

Шевченківський районний суд Києва в понеділок залишився без охорони.

Про це на засіданні Вищої ради правосуддя повідомив голова ВРП Ігор Бенедисюк.

"19 лютого 2018 року приблизно о 09:30 бійці Національної гвардії, які здійснюють охорону, покинули приміщення Шевченківського суду Києва без повідомлення причин такого вчинку. Таким чином, Шевченківський районний суд залишився без охорони. Керівництво Шевченківського районного суду не було повідомлено про зняття охорони, а також про причини і терміни, упродовж якого охорона приміщення суду не буде здійснюватися", - зачитав він лист з Шевченківського райсуду.

Нагадаємо, що сьогодні вранці міністр внутрішніх справ Арсен Аваков висловив обурення м'яким покаранням для Олександра Федорченка, який 15 лютого завдав вогнепального поранення співробітникові поліції біля Солом'янського суду. Він вважає, що його не можна було відпускати на поруки народних депутатів, і пригрозив зняти охорону з судів.

15 лютого біля Солом'янського районного суду, де обирали запобіжний захід для мера Одеси Геннадія Труханова, сталася бійка між націоналістами і поліцією. Під час бійки Федорченко дістав пістолет і, як стверджує нардеп Єгор Соболєв, який поручився за нього, вистрілив в асфальт. У результаті постраждав співробітник поліції, його з вогнепальними пораненнями ніг доставили в лікарню.

17 лютого Шевченківський районний суд Києва відпустив Федорченка на поруки Єгора Соболєва, Семена Семенченка, Павла Костенка (всі троє - "Самопоміч") і Володимира Парасюка (позафракційний).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram