ГоловнаПолітика

У Луганську відключили воду

"ЛНР" заборгувала 170 млн грн.

У Луганську відключили воду

Захоплений Луганськ залишився без холодної водопровідної води.

Про це пише LIGA.net з посиланням на джерела в місті.

Євген Насєдкін - прес-секретар Луганського енергетичного об'єднання, яке входить у холдинг "Енергетичний стандарт" бізнесмена Костянтина Григоришина, - підтвердив LIGA.net інформацію про відключення води в колишньому обласному центрі.

"Сьогодні відключили. Причина - борги Попаснянського водоканалу", - сказав він. За його словами, борг перед ЛЕО становить 170 млн грн (з липня 2015 року).

Насєдкін не спрогнозував термінів відновлення подачі води окупованим районам Луганської області.

Агентство сепаратистів "ЛИЦ" повідомляє, що у вівторок було припинено подачу води з Петровської насосної станції Попаснянського водоканалу, розташованої на підконтрольній Україні території. Стверджують, що без водопостачання залишилися села Привітне, Обозне, Весела Гора.

Нагадаємо, наприкінці 2016 року вже була схожа ситуація. ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" 1 грудня знеструмило агрегати Петровської насосної станції другого підйому, яким здійснювалася подача води в "ЛНР" (в напрямку Луганська). Відключення відбулося через заборгованість КП "Попаснянський районний водоканал" за електроенергію в розмірі 124 млн грн. "ЛНР" почала погашати борги, і в січні водопостачання відновили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram