ГоловнаПолітика

Депутати отримали 33 млн гривень компенсацій за оренду житла в 2017 році

162 нардепи отримали по 192 тис. гривень кожен, у тому числі Парубій.

Депутати отримали 33 млн гривень компенсацій за оренду житла в 2017 році
Фото: capital.ua

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій і 175 депутатів отримали 32,6 млн гривень із державного бюджету для компенсації вартості оренди житла або винаймання готельного номера в 2017 році.

Про це йдеться у відповіді апарату Ради на запит "Українських новин".

Відзначають, що 162 депутати отримали по 192 тис. гривень кожен, у тому числі Парубій, голова фракції "Об'єднання "Самопоміч" Олег Березюк і голова "Народного фронту" Максим Бурбак.

У фракції "Блок Петра Порошенка" кошти з держбюджету виділено 61 з 138 депутатів, у тому числі Андрію Вадатурському, Павлу Кишкарю, Аркадію Корнацькому, Іванові Куліченку, Богдану Онуфрику, Олександрові Сугоняку, Костянтину Усову й Олександрові Черненку.

У фракції "Народний фронт" компенсацію отримали 44 з 81 депутата, в тому числі заступник голови фракції Юрій Береза, депутати Євген Дейд, Андрій Левус, Михайло Гаврилюк, Максим Поляков і Павло Унгурян.

У "Самопомочі" бюджетні кошти отримали 14 з 25 депутатів, у тому числі голова фракції Олег Березюк і його заступник Олег Лаврик, депутати Тарас Пастух, Семен Семенченко.

Також отримали компенсацію 11 з 26 депутатів групи "Відродження"; троє з 18 депутатів групи "Воля народу" (в тому числі Михайло Ланьо); семеро з 21 від фракції Радикальної партії Олега Ляшка; четверо з 20 депутатів "Батьківщини", а також 9 із 43 в "Опозиційному блоці".

Компенсацію отримали 22 позафракційних депутати з 51.

Нагадаємо, в липні минулого року розмір компенсації нардепам за оренду житла збільшили на 41%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram