ГоловнаПолітика

Тіло Ноздровської відправили на додаткову експертизу

Про це попросили родичі загиблої правозахисниці.

Тіло Ноздровської відправили на додаткову експертизу
Ирина Ноздровская
Фото: newsday.org.ua

Слідство на прохання родичів направило тіло правозахисниці Ірини Ноздровської на додаткову комплексну експертизу. Про це повідомив керівник прес-служби ГУ Нацполіції в Київській області Микола Жукович, передає Укрінформ

"На прохання родичів тіло Ірини Ноздровської направили на додаткову комплексну експертизу", - зазначив він.

Жукович пояснив, що фахівці мають з'ясувати, яким предметом були нанесені тілесні ушкодження, точніший час настання смерті, як довго тіло перебувало у воді. Також буде детально досліджено склад крові на вміст різних речовин і шлунок покійної правозахисниці.

Нагадаємо, Ірина Ноздровська зникла наприкінці 2017 року і була знайдена мертвою 1 січня в річці у Вишгородському районі Київської області. Відкрито кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.

За попередніми даними експертизи, Ноздровська померла від множинних колото-різаних ран.

Ноздровська тривалий час домагалася вироку для вбивці своєї сестри Світлани, яка загинула під час ДТП у вересні 2015 року. Світлану Сапатинську збили 30 вересня 2015 року. За кермом авто перебував Дмитро Россошанський. За словами Ноздровської, під час аварії він був під дією наркотиків. Його дядько на той час обіймав посаду голови Вишгородського райсуду, що допомогло вбивці уникнути покарання. Увесь цей час Ноздровська домагалася справедливості. У травні 2017 року Россошанському дали сім років позбавлення волі.

Підсудний подав на апеляцію. Суд відбувся 27 грудня. Адвокат намагався оскаржити вирок і підвести свого клієнта під амністію, використовуючи порушення, допущені судом першої інстанції, але в результаті справу відправили на новий розгляд у першу інстанцію. Підсудному обрано запобіжний захід 60 діб. Через день після суду Ірина Ноздровська зникла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram