ГоловнаПолітика

Причиною смерті Ноздровської стали колото-різані рани

Юристка померла не в результаті утоплення.

Причиною смерті Ноздровської стали колото-різані рани
Ирина Ноздровская
Фото: newsday.org.ua

Правозахисниця Ірина Ноздровська, за попередніми даними експертизи, померла від множинних колото-різаних ран, повідомив спікер Нацполіції Київської області Микола Жукович у коментарі УНІАН.

Також експертиза дозволила виключити версію про зґвалтування.

"Версія зі зґвалтуванням відпадає, оскільки експертиза показала, що його не було. На її тілі знайшли колото-різані рани на шиї і на підборідді. Тобто йдеться про насильницьку смерть. На цей момент немає остаточних результатів СМЕ. За попередньою версією вона померла не від утоплення, а саме від колото-різаних ран", - сказав Жукович.

Окрім того, він спростував чутки, що колишній голова Вишгородського районного суду, який є дядьком Дмитра Россошанського - засудженого за вчинення ДТП, у результаті якої загинула сестра Ноздровської в 2015 році, - з сім'єю виїхав до Росії.

"Ніхто нікуди не тікав і не виїжджав, принаймні на вчорашній вечір", - зазначив Жукович.

Нагадаємо, Ірина Ноздровська зникла наприкінці 2017 року, її знайшли мертвою 1 січня в річці у Вишгородському районі Київської області. Відкрито кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.

Ноздровська тривалий час домагалася вироку для вбивці своєї сестри Світлани, яка загинула під час ДТП у вересні 2015 року. Світлану Сапатинську збили 30 вересня 2015 року. За кермом авто був Дмитро Россошанський. За словами Ноздровської, під час аварії він був під дією наркотиків. Його дядько на той час займав посаду голови Вишгородського райсуду, що допомогло вбивці уникнути покарання. Весь цей час Ноздровська домагалася справедливості. У травні 2017 року Россошанському дали сім років позбавлення волі. Суд встановив, що водій бачив пішохода, проте не гальмував і не намагався уникнути зіткнення. І замість того, щоб викликати "швидку", взявся телефонувати батькові по консультацію. Тому суд оголосив вирок - сім років за ґратами з восьми можливих.

Підсудний подав на апеляцію. Суд відбувся 27 грудня. Адвокат намагався оскаржити вирок і підвести свого клієнта під амністію, використовуючи порушення, допущені судом першої інстанції, але в підсумку справу відправили на новий розгляд до першої інстанції. Підсудному обрали запобіжний захід - 60 діб. Через день після суду Ірина Ноздровська зникла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram