ГоловнаПолітика

НАБУ поставило на паузу справу головного аудитора України

Бюро побоюється звинувачень у політичному переслідуванні.

НАБУ поставило на паузу справу головного аудитора України
Фото: http://nashigroshi.org

Національне антикорупційне бюро вирішило поки що не затримувати голову Державної аудиторської служби Людмилу Гаврилову з побоювань, що справу можуть сприйняти як політичне переслідування.

Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на джерело.

Стверджується, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура підписала повідомлення про підозру Гаврилової в декларуванні недостовірної інформації і спрямувала в НАБУ, проте бюро попросило про відстрочення операції стосовно Гаврилової.

Поки що керівникові Держаудитслужби не повідомляли про підозру, а саме кримінальне переслідування "поставили на паузу", стверджує джерело агентства. Зазначено, що НАБУ мало надіслати в САП офіційний документ про те, що процесуальні дії у справі слід відкласти, але наразі такий документ не надходив.

Про те, що НАБУ підозрює Гаврилову в поданні недостовірних даних у деклараціях за 2015-й і 2016 рік, а також у незаконному придбанні активів у розмірі 9,92 мільйона гривень, стало відомо в листопаді 2017 року з судових рішень.

За версією слідства, упродовж 2015-2016 років Гаврилова отримала активів на 9,92 мільйона гривень, законність підстав придбання яких не підкріплюється доказами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram