ГоловнаПолітика

Учасник смертельної ДТП у Харкові відмовився оскаржувати арешт

Раніше Апеляційний суд відмовився пом'якшити Дронову запобіжний захід.

Учасник смертельної ДТП у Харкові відмовився оскаржувати арешт
Фото: Facebook / Nikolay Krivolapoff

Учасник ДТП в центрі Харкова, яка спричинило загибель шести і госпіталізацію п'яти пішоходів, Геннадій Дронов відмовився оскаржувати рішення суду, який призначив йому арешт до 10 лютого 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба Апеляційного суду Харківської області.

"До початку апеляційного розгляду від Геннадія Дронова надійшла заява в порядку ч. 1 ст. 403 КПК України про відмову від поданої ним апеляційної скарги. Аналогічного змісту заяву подано і адвокатом Геннадія Дронова", - йдеться в повідомленні.

За результатами розгляду клопотання колегія суддів ухвалила рішення про закриття апеляційного провадження.

Нагадаємо, 18 жовтня в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної Олени Зайцевої, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, скоїв зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. В результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів, п'ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини і молодий чоловік). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня.

ДТП розслідується за ч. 3 ст. 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули кілька людей) Кримінального кодексу.

20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат Зайцевої Юлія Козир заявила, що водій другого автомобіля Дронов порушив ПДР. 6 листопада Дронову було оголошено про підозру за ч. 3 ст. 286. КК.

8 листопада суд відправив Дронова під варту без можливості внесення застави. 13 грудня Київський райсуд Харкова продовжив запобіжний захід обом підозрюваним до 10 лютого включно. Суд також зобов'язав слідчого забезпечити медобстеження Дронова.

У грудні Апеляційний суд Харківської області відмовився пом'якшити запобіжний захід Дронову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram