ГоловнаПолітика

Кремль підтримав голову "МВС ЛНР" у конфлікті з Плотницьким, - РБК

Плотницькому поки що відставка не загрожує - йому дали "останній шанс".

Кремль підтримав голову "МВС ЛНР" у конфлікті з Плотницьким, - РБК

У конфлікті ватажка самопроголошеної "Луганської народної республіки" Ігоря Плотницького і звільненого ним голови "МВС ЛНР" Ігоря Корнета Кремль став на бік останнього.

Про це РБК розповіло джерело в оточенні помічника президента РФ Владислава Суркова.

Разом з тим наголошується, що поки що Плотницькому відставка не загрожує - йому дали "останній шанс".

"Якщо Донецьк досить незалежний від Кремля, і по суті їх відносини можна описати як ненав'язливий протекторат, то у випадку з Луганськом Москва вирішила скоригувати певні процеси в республіці і збільшити свій вплив", - сказало джерело РБК, близьке до адміністрації президента Росії.

Він додав, що в Москві "ретельно зважили всі ризики і прийняли рішення вплинути на політичну обстановку на Луганщині". Співрозмовник зазначив, в Кремлі розуміють, що "частина луганського хаосу - результат не зовсім мудрої тактики голови ЛНР".

При цьому "йти на радикальні кроки і змінювати керівництво поки що не мають наміру. Йому дано останній шанс вибудувати систему заново - але вже без внутрішніх розборок, скандальних замахів і вбивств", - сказав співрозмовник.

Нагадаємо, 20 листопада ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький відсторонив від посади "міністра внутрішніх справ" Ігоря Корнета "в зв'язку з порушенням стосовно нього кримінальної справи".

Протистояння Плотницького та Корнета бере свій початок з 2015 року на ґрунті впливу на нафтовий ринок "республіки". Пізніше, в 2016 році, після замаху на Плотницького, ватажок "республіки" оголосив про підготовлюваний в "ЛНР" переворот і звинуватив Корнета в бездіяльності "МВС".

В середині осені 2017 року Ігор Плотницький публічно, на камеру, виселив Корнета з незаконно зайнятого ним особняка в центрі Луганська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram