ГоловнаПолітика

Випадковий перехожий став другою жертвою вибуху на Солом'янці (оновлено)

36-річний Михайло Мормиль помер у лікарні.

Випадковий перехожий став другою жертвою вибуху на Солом'янці (оновлено)
Фото: Сергей Нужненко

У результаті вибуху в Солом'янському районі Києва 25 жовтня загинули двоє людей - охоронець нардепа Ігоря Мосійчука і випадковий перехожий.

"Ще одна людина загинула в результаті вчорашнього теракту на Міцкевича. 36-річний Михайло Мормиль", - написав у фейсбуці нардеп від Радикальної партії Андрій Лозовий.

В ефірі телеканалу "112 Україна" речниця СБУ Олена Гітлянська повідомила, що другим загиблим є випадковий перехожий.

"Наскільки я розумію, двоє загиблих, це охоронець Мосійчука і місцевий житель, який просто був поруч", - повідомила прес-секретар СБУ.

Життю ще трьох постраждалих - Мосійчука, директора агентства моделювання ситуацій Віталія Бали і мешканки Солом'янського району - нічого не загрожує.

Оновлення. Близький до МВС нардеп Антон Геращенко написав у фейсбуці, що Мормиль помер у лікарні від отриманих поранень.

"До 2015 року підполковник Мормиль був співробітником Юридичного департаменту МВС. Після звільнення займався приватною юридичною практикою. А вчора він просто проходив повз телеканал «Еспресо», не підозрюючи, що через мить станеться вибух, який забере його життя", - зазначив він.

У другого загиблого - 31-річного старшого сержанта поліції Руслана Кушнірука - залишилися вагітна дружина і малолітня донечка.

Нагадаємо, 25 жовтня в Києві біля будівлі телеканалу "Еспресо.TV" прогримів вибух. Вибухівку заклали в залишений мотоцикл. У результаті було поранено п'ятьох осіб. Один із них, охоронець Мосійчука, невдовзі помер від поранень дорогою до лікарні, ще чотирьох госпіталізували. За фактом вибуху порушено кримінальну справу за ст. 258 КК "Терористичний акт".

У потерпілого нардепа діагностували поранення кінцівок, спини і живота. Як заявили в прес-службі Мосійчука, він вважає, що в замаху є "російський слід".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram