ГоловнаПолітика

Порошенко погодився включити питання Криму в законопроект про Донбас, - Чубаров

БПП також підтримує прийняття законопроекту про особливий порядок самоврядування в ОРДЛО.

Порошенко погодився включити питання Криму в законопроект про Донбас, - Чубаров
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко на засіданні фракції заявив про необхідність прийняти законопроект про забезпечення суверенітету над тимчасово окупованими територіями Донбасу і погодився з тим, що до другого читання цей документ повинен включати і питання Криму.

Про це розповіли члени фракції після завершення засідання, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Найголовніше, що було сказано, - цей закон ми повинні прийняти", - зазначив член фракції Вадим Денисенко.

Своєю чергою народний депутат Рефат Чубаров розповів, що президент погодився з тим, що до другого читання цей законопроект повинен стосуватися і Криму.

"Я у нього (Порошенка, - ред.) запитав про (законопроект) №7163 і сказав, що якщо ми приймаємо його за основу, то в другому читанні він повинен бути доповнений Кримом. Президент з цим погодився", - сказав Чубаров.

Він також додав, що на зустрічі фракції знову була озвучена позиція, що БПП підтримує прийняття законопроекту №7164, який продовжує дію закону про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО.

Нагадаємо, сьогодні Рада закрила засідання, не розглянувши законопроекти про Донбас - №7163 про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях і №7164, який передбачає продовження на рік дії закону про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донбасу.

Перед засіданням БПП провів засідання за участю президента в будівлі парламенту. Після закриття Ради фракція БПП зібралася на засідання знову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram