ГоловнаПолітика

Турчинов звинуватив учасників блокування Ради в роботі на Росію

"Не всі свідомо працюють на агресора, але фактично вони несвідомо працюють".

Турчинов звинуватив учасників блокування Ради в роботі на Росію
Фото: стопкадр видео 112

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов вважає, що учасники блокування Верховної Ради працюють на агресора, тобто Росію.

Про це він сказав на брифінгу в парламенті в четвер, коментуючи результати переговорів лідерів фракцій парламенту, які закінчилися безрезультатно.

"На цій нараді прийняли рішення, що немає підстав для блокування, тому що навіть ті застереження, які нафантазували, накрутили, які стосуються першої частини сьомої статті, де йдеться про пріоритет безпеки під час проведення переговорів у мінському форматі, навіть це знімали. Крапка. Тобто не було навіть формальних підстав [для блокування]", - заявив він.

Незважаючи на домовленості, блокування тривало, додав Турчинов.

"Не всі свідомо працюють на агресора, але фактично вони несвідомо працюють. І від цього нашій країні легше не стає", - поскаржився Турчинов.

Нагадаємо, Верховна Рада ввечері в четвер почала розгляд законопроектів №7163 про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях і №7164, який передбачає продовження на рік дії закону про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донбасу.

Незабаром після цього почалися бійки біля президії, в зв'язку з чим було оголошено перерву більш ніж на одну годину. Вийшовши з перерви, парламент оголосив про завершення засідання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram