ГоловнаПолітика

Процес вступу України в НАТО може зайняти 10-12 років, - Лубківський

Хорватії та Чорногорії знадобилося лише 7 і 9 років.

Процес вступу України в НАТО може зайняти 10-12 років, - Лубківський

НАТО повинно розкрити свою парасольку над Україною, але процес вступу України в Альянс може зайняти 10-12 років. Про це в ефірі Громадського радіо заявив координатор руху "Справедливість", посол Маркіян Лубківський.

"Вступ України в НАТО - мабуть, найтриваліший процес з усіх мені відомих європейських країн. Це своєрідний рекорд чи антирекорд. На жаль, Україна втратила всі шанси, які їй давали неодноразово і за часів Леоніда Кучми, і за часів Віктора Ющенка. І зараз цей шанс ми маємо знову. Свій шанс не проґавили Хорватія і Чорногорія, де я працював свого часу на дипломатичній роботі. Процес інтеграції цих країн у НАТО з моменту отримання ними Плану дій щодо членства (ПДЧ) зайняв, відповідно, 7 і 9 років", - зазначив він.

На думку дипломата, обставини складаються так, що Україна сьогодні є жертвою агресії з боку РФ, і членство в Північноатлантичному альянсі - питання нашого виживання і нашого майбутнього.

"Я не бачу іншого захисту від агресора, якщо це не членство в НАТО. Україна сама через різні обставини не здатна протистояти такій потужній країні, як РФ. Тому НАТО повинно розкрити парасольку над Україною, і це дійсно сьогодні має бути пріоритетним питанням для української влади", - зазначив Маркіян Лубківський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram