ГоловнаПолітика

Справа щодо Охендовського готова для передачі до суду, - Ситник

Крім глави ЦВК, будуть й інші підозрювані у справі "чорної бухгалтерії" ПР.

Справа щодо Охендовського готова для передачі до суду, - Ситник
Фото: Сергей Нужненко

У справі проти голови Центрвиборчкому Михайла Охендовського є достатньо доказів для передачі до суду.

Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, передає 5 канал.

"На думку детективів антикорупційного бюро, на мою думку, у справі проти Центральної виборчої комісії достатньо доказів для передачі справи до суду для розгляду по суті. Але було ухвалено інше рішення: було зупинено провадження до одержання відповіді на запит про міжнародну правову допомогу. Сподіваюся, що після отримання відповіді буде остаточно ухвалено рішення", - сказав Ситник.

Глава НАБУ додав, що у справі "чорної бухгалтерії" будуть й інші підозрювані, крім Охендовського.

"Ніхто не знає справжніх обсягів так званої "чорної бухгалтерії". Тобто у нас є певні документи, які були передані генералом СБУ Трепаком: це там десята або сота частина цих "чорнових" записів, ми цього не знаємо... Основна частина цих фактів розслідується в управлінні Горбатюка і тому було ухвалено рішення про об'єднання цих розслідувань. Тому я думаю, що низка підозрюваних будуть реалізовані в цьому провадженні", - пояснив Ситник.

Нагадаємо, 13 грудня 2016 року Охендовському в аеропорту "Бориспіль" співробітники НАБУ вручили повідомлення про підозру у кримінальному провадженні про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів. Його підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 і 4 ч. ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабарів у великих і особливо великих розмірах особою, що займає особливо відповідальне становище).

Загальна сума можливих хабарів, інкримінованих детективами підозрюваному, становить близько $161,7 тис., що в еквіваленті за курсом Національного банку України на момент вчинення злочинів склало майже 1,29 млн грн.

Втім, Охендовський за рішенням суду залишився на посаді, для нього було обрано запобіжний захід, не пов'язаний з утриманням під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram