ГоловнаПолітика

На Троєщині в Києві відзначили день народження Шухевича

Захід пройшов на однойменному проспекті.

У п'ятницю, 30 червня, на київському проспекті Романа Шухевича відзначили 110-ту річницю з дня його народження. Як повідомляє кореспондент LB.ua місцеві націоналісти влаштували концерт і ярмарок.

"Мені приємно, що культурний захід на районі проходить на вулиці генерала Шухевича, який мріяв про незалежність України, і його мрії стали реальністю. На районі ми постійно підвищуємо культурний рівень: проводимо кіносеанси українських фільмів, проводимо концерти з народними колективами", – розповів LB.ua організатор заходу, депутат Київради Петро Кузик.

Концерт вів соліст гурту "Тінь сонця" Сергій Василюк, також виступали гурти "Гайдамаки", "Рутенія". На концерті були присутні народні депутати від "Свободи" Юрій Левченко, а також Андрій Іллєнко, який балотувався на цій місцевості. "Сьогодні на Троєщині ми святкуємо день народження Романа Шухевича, на проспекті його імені, що для нас є торжеством справедливості. Сьогодні рішення Київради про перейменування проспекту набуло чинності", - розповів він LB.ua.

На ярмарку відвідувачі могли придбати різні товари, виручені гроші від яких підуть на допомогу бійцям АТО. Також під час концерту відвідувачам показували історичні фільми.

Нагадаємо, 1 червня 2017 року Київська міська рада перейменувала проспект генерала Миколи Ватутіна на проспект Романа Шухевича, а 30 червня рішення набуло чинності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram