ГоловнаПолітика

НАБУ і ФБР підписали меморандум про співпрацю ще на два роки

Представник ФБР з лютого 2016 року постійно перебуває в НАБУ.

НАБУ і ФБР підписали меморандум про співпрацю ще на два роки
Фото: nabu.gov.ua

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США (відділ  боротьби з міжнародною корупцією) підписали меморандум про співпрацю протягом двох років у сфері розслідування міжнародного відмивання коштів, хабарництва і корупції.

Меморандум про взаєморозуміння між НАБУ і ФБР 29 червня підписали директор Бюро Артем Ситник і начальник відділу карного підрозділу ФБР Метью Мун, повідомляє прес-служба НАБУ.

"Цей меморандум є продовженням співпраці, започаткованим торік, коли в червні 2016 року відомство домовилося про допомогу один одному. Завдяки співпраці ФБР і НАБУ, співробітники управління спецоперацій Бюро мали можливість пройти тренування навичок володіння зброєю в умовах фізичних і психічних навантажень, швидкості і влучності стрільби, тактичної підготовки, ідентифікації реальної мети, визначення потенційної загрози, прийняття грамотних тактичних рішень в стресових ситуаціях", - сказано в повідомленні.

Крім того з лютого 2016 року в НАБУ постійно перебуває представник ФБР, який разом з детективами працює над виконанням міжнародних доручень і контролює їх проходження через компетентні органи США.

У НАБУ нагадали, що 19 червня детективами НАБУ у співпраці з Федеральним бюро розслідувань затримано 7 осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні.

У рамках нового меморандуму між НАБУ і ФБР сторони обмінюватимуться інформацією, проводити навчання та реалізовувати спільні напрацювання в сфері розслідування корупційних злочинів.

Як повідомлялося, НАБУі ФБР підписали меморандум про співпрацю в червні 2016.

У травні 2016 року НАБУ домовилося про співпрацю з Антикорупційним бюро Польщі, на початку червня 2017 - з Естонським центром східного партнерства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram