ГоловнаПолітика

Екс-главу харківської податкової суд залишив під вартою

Денисюк не вніс заставу і вирішив оскаржити запобіжний захід.

Екс-главу харківської податкової суд залишив під вартою
Станислав Денисюк
Фото: www.sq.com.ua

Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення Печерського райсуду про обрання запобіжного заходу колишньому керівнику ДПА у Харківській області Станіславу Денисюку.

Про це інформує прес-служба Генпрокуратури.

Згідно з постановою першої судової інстанції підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з визначенням застави у 100,32 млн гривень.

Згідно з повідомленням, підозрюваний не вніс заставу і вирішив оскаржити запобіжний захід. Його захист наполягав на скасуванні запобіжного заходу.

"Проте суд відхилив докази адвокатів і залишив запобіжний захід без змін", - зазначили в ГПУ.

За попередніми даними досудового розслідування, екс-глава харківської податкової адміністрації в період липня-грудня 2011 року, працюючи на керівній посаді і беручи участь у злочинній організації екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, завдав державі збитків на загальну суму понад 308 млн грн.

"Зараз у власності колишнього податківця і його сім'ї є майно загальною вартістю майже 120 млн грн. Водночас сукупний дохід сім'ї починаючи з 1998 року склав майже 41,5 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Також в рамках досудового розслідування на 9 об'єктів нерухомості і 6 автомобілів накладено арешт. Загальна середньоринкова вартість цього майна становить 48 млн грн, заявили у відомстві, додавши, що таким чином забезпечується можливість відшкодування збитків, завданих державі незаконною діяльністю.

В ГПУ нагадали, що низку колишніх податківців підозрюють в тому, що, виконуючи вказівки екс-президента Віктора Януковича та екс-міністра Клименка, організували та забезпечили незаконну діяльність так званих "податкових майданчиків" або "програмних підприємств", які протягом 2011-2014 років стали інструментами незаконного і контрольованого ухилення від сплати податків підприємствами реального сектора економіки на користь керівника і членів злочинної організації, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (участь у злочинній організації і зловживання службовим становищем).

"Таким чином, станом на ранок 23 червня запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою підозрюваним обрано 18 з 24 затриманих колишніх посадових осіб", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 26 керівників обласних управлінь податкової часів президентства Віктора Януковича затримали вранці 24 травня. Правоохоронці спільно з військовими прокурорами провели близько 400 обшуків на території 15 областей України. Затриманих доставили в аеропорт "Київ" (Жуляни) вертольотами. Їм інкримінують участь в схемі зі збору грошей з підприємств в обхід держбюджету. Збиток державі від цього оцінюється в 96 мільярдів гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram