ГоловнаПолітика

Наливайченко закликав державу розвивати виробництво дронів для армії

"Не волонтери, а влада повинна забезпечувати ЗСУ дронамі".

Наливайченко закликав державу розвивати виробництво дронів для армії

Колишній голова Служби безпеки України, лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко закликав державу розвивати виробництво дронів для армії.

"Якби не українські волонтери, які продовжують самовіддано допомагати армії, Україна не встояла б перед агресором ані в перші дні агресії, ні зараз. Це треба завжди пам'ятати і цінувати. Хлопці, які працюють тут у Дніпрі, волонтер Марія Берлінська, яка вчить українську армію керувати безпілотниками в Києві, роблять неоціненну справу", - заявив він у Дніпрі, де відвідав конструкторське бюро, яке випускає безпілотники для АТО.

"Але не волонтери, а влада повинна забезпечувати українські Збройні сили дронами для військових завдань. І закуповувати їх не в далеких країнах, а тут - в Україні, посилюючи і розвиваючи нашу оборонну промисловість", - додав він.

За словами Наливайченка, в умовах, коли Росія і бойовики щодня обстрілюють українські позиції на Донбасі, Україна повинна зробити все для того, щоб врятувати життя кожного військового. А це, на його думку, можна за допомогою "ока в небі".

"Бюрократія і корупція не повинні стояти на шляху створення повноцінного потужного підрозділу аеророзвідки в складі ЗС України та наявності відповідної кількості безпілотників на озброєнні армії", - переконаний він.

На українських підприємствах уже давно повинні бути розміщені державні замовлення на виробництвом БПЛА, модулів для служби та проживання наших бійців, наголосив Наливайченко. У Дніпрі є такі виробничі потужності, але влада їх не використовує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram