ГоловнаПолітика

Екс-депутата Криворізької міськради Самоткала оголошено в розшук за підозрою в розкраданні коштів ЮУАЕС

У тіньовий обіг було виведено 10,5 млн гривень.

Екс-депутата Криворізької міськради Самоткала оголошено в розшук за підозрою в розкраданні коштів ЮУАЕС
Фото: Сергей Нужненко

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього голову Федерації регбі, екс-депутата міської ради Кривого Рогу, президента холдингу DARA Group Едуарда Самоткала за підозрою в заволодінні 10,5 млн гривень коштів Южно-Української атомної електростанції.

Про це йдеться в рішенні суду.

Встановлено, що в грудні 2011 року родич директора ЮУАЕС і Самоткал розробили злочинну схему заволодіння коштами держпідприємства шляхом підкупу учасників відкритих торгів із закупівлі електротехнічного обладнання.

У результаті 10,5 млн гривень, що їх отримало підконтрольне Самоткалу підприємство "Арстрейд" від ЮУАЕС, були виведені в тіньовий обіг, переведені в готівку і привласнені учасниками змови. Власнику DARA Group у квітні було повідомлено про підозру в організації заволодіння чужим майном, а 3 травня його було оголошено в розшук.

НАБУ також попросило суд заарештувати майно Самоткала та його дружини.

"Суд частково задовольнив клопотання і арештував 15 квартир, 8 земельних ділянок, низку нежитлових приміщень, автомобіль Bentley Continental GT 2012 випуску, ресторан "Дежавю Ля Мер" в Одесі. Також арештовані корпоративні права подружжя в підприємствах: "Коло", "Забудовник плюс", "Даар", "Ресторанна гільдія", "Еліткурортсервіс", "Інноваційні технологічні продукти", "Кіношанс", "Сучасні веб-мережі", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, в серпні минулого року Служба безпеки почала розслідування привласнених коштів ЮУАЕС, виведених у тінь під приводом будівництва гідроакумулюючої станції. Оперативники спецслужби затримали кур'єра під час передачі 6 млн гривень головному бухгалтеру одного з публічних акціонерних товариств (ПАТ). Також були проведені обшуки в Харкові, Южноукраїнську, Первомайську та Вознесенську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram