ГоловнаПолітика

Рада достроково закрила засідання через відсутність депутатів

Нардепи не змогли відпрацювати в залі належні чотири години.

Рада достроково закрила засідання через відсутність депутатів
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада закрила своє засідання в середу достроково - о 13:16 замість 14:00 - через відсутність кворуму.

Для ухвалення рішень необхідно мінімум 226 голосів, але в залі перед закриттям засідання залишалося тільки 213 народних депутатів (85 від БПП, 56 від Народного фронту, 12 від Опоблоку, 14 від Самопомочі, 14 від Радикальної партії, 5 від Батьківщини, 4 від Волі народу, 8 від Відродження і 15 позафракційних).

"У зв'язку з тим, що немає достатньої кількості голосів для прийняття рішення, за пропозицією голів фракцій я закриваю ранкове засідання Верховної Ради України. Списки всіх, кого не було на засіданні, будуть опубліковані", - заявив спікер Андрій Парубій.

Нагадаємо, що Верховна Рада в середу і п'ятницю працює тільки чотири години в пленарному режимі. Але в ці дні ніколи не голосують важливих рішень, тому що в зал приходить занадто мало депутатів. Тому де-факто законопроекти розглядають тільки у вівторок і в четвер.

2016 року місія Європейського парламенту з оцінки потреб Верховної Ради під керівництвом Пета Кокса склала 52 рекомендації, які можуть підвищити ефективність роботи українського парламенту. У тому числі пропонувалося приймати рішення більшістю присутніх депутатів за наявності кворуму (зараз потрібна більшість від конституційного складу).

Реальних кроків для зміни нинішньої ситуації Рада не робить.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram