ГоловнаПолітика

ГПУ повідомила про підозру заступника голови ДФС у Київській області

Чиновника звинувачують у заподіянні держбюджету збитків на суму 12 млн гривень.

ГПУ повідомила про підозру заступника голови ДФС у Київській області
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура викрила факт зловживання службовим становищем заступником начальника Головного управління Державної фіскальної служби в Київській області.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

Встановлено, що фіскал, діючи в інтересах низки юридичних осіб, підписав рішення про скасування податкових повідомлень-рішень, у результаті чого незаконно звільнив суб'єктів господарської діяльності від сплати обов'язкових платежів, через що до держбюджету не надійшло понад 12 млн гривень.

Чиновнику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 3 років зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, в серпні минулого року в Києві було затримано начальника одного з управлінь ГУ ДФС у Київській області, який "кришував" діяльність конвертаційного центру та мав російський паспорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram