ГоловнаПолітика

НАЗК перевірить декларації чотирьох суддів Вищого госпсуду

Можливо, в деклараціях вказана недостовірна інформація.

НАЗК перевірить декларації чотирьох суддів Вищого госпсуду

Національне агентство з запобігання корупції перевірить декларації про доходи чотирьох суддів Вищого господарського суду.

Про це повідомляють на сайті НАЗК.

"Підставою для проведення перевірки стала інформація про можливе надання в деклараціях недостовірних відомостей, отримана від фізичних осіб, громадських організацій і правоохоронних органів", - ідеться в повідомленні.

Зокрема, НАЗК перевірить декларації чотирьох суддів Вищого госпсуду, п'ятьох народних депутатів, посадових осіб апарату Верховної Ради, а також Харківської обласної держадміністрації.

"Початком перевірки декларації є день, наступний за днем прийняття відповідного рішення", - відзначили в НАЗК.

Повідомляють також про чотири відмови в проведенні повної перевірки декларацій за зверненнями фізичних, юридичних осіб, засобів масової інформації та інших джерел.

Нагадаємо, 13 лютого Мін'юст розблокував Порядок повної перевірки е-декларацій чиновників. Документ кілька місяців не могли зареєструвати, щоб він набув чинності. Крім того, робоча група Кабміну повинна доопрацювати ще один документ, до якого виникли претензії у Мін'юсту, - Порядок здійснення моніторингу способу життя чиновників.

22 лютого НАЗК почало перевірку е-декларацій президента, прем'єр-міністра і членів уряду за 2015 рік. У березні НАЗК почало перевірку е-декларацій ще 11 чиновників, а також ініціювало перевірку е-декларацій заступників міністрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram