ГоловнаПолітика

Першого заступника голови Шевченківського району Києва заарештовано

Йому закидають розкрадання на суму 29 млн гривень. 

Першого заступника голови Шевченківського району Києва заарештовано
Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Печерський районний суд Києва в суботу обрав запобіжний захід для затриманого напередодні  заступника голови Шевченківської районної міської адміністрації Віктора Андрєєва. Його взято під варту на два місяці з альтернативою у вигляді 2 млн гривень застави.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

Андрєєв був затриманий 24 березня за підозрою у створенні організованого злочинного угруповання, яке привласнило майно територіальної громади на 27 млн гривень.

Механізм злочину, який закидають чиновнику, полягав у підробленні документів, які потім використовували в нотаріальних конторах для зміни власника. Після цього комунальне майно оформлялося на підконтрольні підприємства і відчужувалось іншим власникам. За версією слідства, таким чином з комунальної власності незаконно були виведені п'ять об'єктів нерухомості (нежитлові будівлі та квартири), розташовані на території Шевченківського району.

Крім того, за результатами слідчих дій задокументовано десять фактів надання Андрєєвим незаконних вказівок на зняття готівкових коштів комунальних підприємств, контроль за якими він здійснював, на загальну суму близько 2 млн гривень.

Разом з Андрєєвим був затриманий його можливий спільник. Він теж був узятий під варту, але з меншою заставою.

"Суд задовольнив клопотання прокурора і застосував до обох підозрюваних запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб. При цьому суд визначив як альтернативу розмір застави в сумі 2 млн гривень для чиновника райадміністрації, і 480 тис. гривень - для його спільника" , - йдеться в повідомленні прокуратури.

Нагадаємо, що два роки тому міністр внутрішніх справ  Арсен Аваков повідомляв про затримання Андрєєва на хабарі, але той все одно залишився в керівництві Шевченківської РДА.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram