ГоловнаПолітика

Українську футбольну команду не пустили в Білорусь

Завернули всю групу з 60 чоловік.

Українську футбольну команду не пустили в Білорусь
Фото: kiev.vj.ua

Білоруська влада відмовила у в'їзді українській команді з американського футболу "Патріоти" (Київ).

Як зазначає профільне видання First & Goal, "Патріоти" в Мінську повинні були 26 березня розіграти Кубок Дружби з місцевою командою "Литвини".

Однак, пославшись на статтю 30 закону "Про правове становище іноземних громадян і осіб без громадянства в Республіці Білорусь", прикордонники розвернули автобус з українською командою.

"Протримали на митниці понад 5 годин. З документами все ок. Завернули всю групу - 60 осіб, за статтею 30 закону РБ про правове становище іноземних громадян і осіб без громадянства в РБ. Їдемо в Київ, щоб не наражати на небезпеку національну безпеку Республіки Білорусь", - йдеться в повідомленні "Патріотів".

Раніше в суботу у Мінську було затримано близько 700 осіб, які зібралися в центрі міста для участі в забороненій владою акції протесту.

"Ми шкодуємо про те, що відбувається, і перепрошуємо уболівальників команд і всіх любителів спорту в Білорусі та Україні. Сказати, що ми розчаровані, буде недостатньо. І "Патріоти", і "Литвини" хотіли відкрити цей сезон грою з гідним суперником, в дружній атмосфері і дуже чекали фіналу. Що тепер? Подумаємо", - заявили виданню в керівництві "Литвинів".

Відзначимо, що "Патріоти" виступають у формі стилізованій під камуфляж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram