ГоловнаПолітика

300 депутатів попросили ГПУ активізувати розслідування загибелі Чорновола

Депутати не вірять, що політик загинув у результаті нещасного випадку.

300 депутатів попросили ГПУ активізувати розслідування загибелі Чорновола
Вячеслав Чорновил

Понад 300 народних депутатів підписалися під зверненням до генерального прокурора із закликом розслідувати загибель лідера Народного Руху України В'ячеслава Чорновола.

Про це повідомив народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка", заступник голови Народного Руху Віктор Кривенко в п'ятницю, виступаючи з трибуни Верховної Ради, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Керівник нагадав, що три роки тому Апеляційний суд скасував рішення про закриття справи.

Читайте: ГПУ розслідуватиме смерть В'ячеслава Чорновола як убивство

Нагадаємо, Чорновіл загинув 25 березня 1999 року в автокатастрофі під Києвом, коли його автомобіль зіткнувся з КамАЗом з причепом, що розвертався на шосе. Загинув також водій політика Євген Павлов, постраждав прес-секретар.

У червні 2010 року прокуратура Києва провела ексгумацію тіла Чорновола для повторної комісійної судово-медичної експертизи. У серпні 2011 року експертиза тіла Чорновола встановила, що він загинув у результаті травм, отриманих у ДТП.

У квітні 2014 року Апеляційний суд Київської області повернув на дорозслідування справу про загибель Чорновола, скасувавши рішення Бориспільського міськрайонного суду про закриття справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram