ГоловнаСуспільствоВійна

Євродепутат Гармс шокована руйнуваннями в Авдіївці, - Геращенко

Від початку бойових дій в Авдіївці пошкоджено 1032 будинки в приватному секторі і 91 багатоповерхівку.

Євродепутат Гармс шокована руйнуваннями в Авдіївці, - Геращенко
Реббека Хармс и Ирина Геращенко в Авдеевке
Фото: facebook.com/iryna.gerashchenko

Депутат Європейського парламенту Реббека Гармс, а також перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко і депутат Марія Іонова відвідали Авдіївку.

Про це повідомила в Фейсбуці Ірина Геращенко.

"Сьогодні разом з депутатом Європарламенту Ребеккою Гармс і Марією Іоновою ми побували в будинках, куди снаряди влетіли 17 лютого. Тоді двоє підлітків дивом залишилися живі, вони грали ігри на комп'ютері в цій кімнаті, від якої залишилися стіни зі шпалерами. Хлопців привалило стіною, але з ними був ангел-хранитель. А поблизу іншого будинку вбило людину... обстріли велися з танка з боку Горлівки... Зараз бригади рятувальників розбирають завали", - написала Геращенко.

Фото: facebook.com/iryna.gerashchenko

Вона також зазначила, що за останні тижні ескалації, після 29 січня, в Авдіївці було пошкоджено 328 будівель, дві з них учора, 19 лютого. З початку бойових дій у населеному пункті зруйновано 1032 будинки в приватному секторі і 91 багатоповерхівку.

Фото: facebook.com/iryna.gerashchenko

"Ребекка - шокована, хоча це не перший її візит на Донбас. У неділю через обстріли Авдіївка знову була знеструмлена і без води, тому зараз тривають ремонтні роботи, щоб дати мирним жителям воду і світло. Поки ми об'їжджали пошкоджені об'єкти - далеко бахало. Цікаво, чи багато європейців і послів, які так ратують за вибори на Донбасі, готові, як Ребекка, приїхати в Авдіївку хоч на пару годин", - додала Геращенко.

Фото: facebook.com/iryna.gerashchenko

Вона наголосила, що українська сторона розцінює спроби провокацій з боку бойовиків як грубе порушення Мінських домовленостей.

"До речі, Ребекка Гармс зазначила, що для неї це важливий факт, який мало розуміють і знають в Європі. Українські позиції розташовані далеко від лінії, про яку було домовлено в Мінських угодах вересня 2014 року, тому що ці домовленості були порушені РФ і бойовиками. І вона буде доносити цю інформацію своїм європейським партнерам і колегам", - додала Геращенко.

Фото: facebook.com/iryna.gerashchenko

Нагадаємо, учасники Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі досягли домовленості про відведення важкого озброєння до 20 лютого і початку перемир'я. Однак уранці в понеділок у штабі АТО повідомили, що передумов для відведення озброєння немає, оскільки бойовики продовжують стріляти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram