ГоловнаСуспільствоЖиття

Рада закріпила земділянку в центрі Києва для меморіалу Революції гідності

Землю для комплексу дозволили виділити без детального плану території.

Рада закріпила земділянку в центрі Києва для меморіалу Революції гідності
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада дозволила виділення земельної ділянки в центральній частині Києва без детального плану території (ДПТ) для будівництва національного меморіального комплексу - музею "Революції гідності".

За прийняття в цілому законопроекту №6068 проголосували 276 депутатів за мінімально необхідних 226.

Відповідні зміни вносяться до закону "Про регулювання містобудівної діяльності". Відповідно до ч. 3 ст. 24 закону, в разі відсутності плану зонування або ДПТ передача земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність або користування фізичним або юридичним особам забороняється. Частина 4 тієї ж статті передбачає, що забороняється зміна цільового призначення земельної ділянки, яка не відповідає плану зонування або ДПТ.

Рада встановила, що дія цих норм не поширюється на надання земділянки на алеї Героїв Небесної сотні (Інститутська, 3) з земель комунальної власності в користування меморіалу "Революції гідності".

Нагадаємо, Кабмін розпорядився створити меморіал Героїв Небесної сотні ще в листопаді 2015 року. До теперішнього часу створено держустанову Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні - Музей Революції гідності, але вона не має постійного місця. Експонати зберігаються в інших київських музеях.

9 лютого Київрада виділила ділянку під меморіал Героїв Небесної сотні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram