ГоловнаСвіт

Британія не скасує візит Трампа, незважаючи на мільйонну петицію, - The Telegraph

"Запрошення президента США залишається важливим для національних інтересів".

Британія не скасує візит Трампа, незважаючи на мільйонну петицію, - The Telegraph
Тереза Мэй, фаворит премьерской гонки
Фото: EPA/UPG

Уряд Великобританії не скасує державний візит у країну президента США Дональда Трампа, оскільки такий жест "перекреслить" усі домовленості, яких досягнула британський прем'єр-міністр Тереза Мей під час її візиту в США. Про це повідомляє The Telegraph із посиланням на джерело на Даунінг-Стріт, знайоме з ситуацією.

"Джерело підтвердило, що Мей не анулює за запрошення президенту США Трампу, оскільки це залишається "важливим для національних інтересів", - ідеться в повідомленні.

Так, за даними джерела, скасування візиту Трампа буде "популістським жестом" і "перекреслить" усі домовленості, досягнуті Терезою Мей під час її візиту в США минулого тижня.

Станом на 17:25 у Великобританії число підписів під петицією про заборону Трампу прибути в країну з державним візитом становило 1,316,961 осіб.

Як відомо, після введення в США президентського указу, який обмежує в'їзд жителям семи країн із переважно мусульманським населенням, людям почали відмовляти в реєстрації на авіарейси і затримувати в аеропортах США під час прибуття. Під обмеження потрапили Ірак, Іран, Ємен, Лівія, Сирія, Сомалі та Судан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram