ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє військових загинули, четверо поранені, ще четверо контужені за добу в АТО

18 грудня на Світлодарській дузі один військовий потрапив у полон.

Двоє військових загинули, четверо поранені, ще четверо контужені за добу в АТО
Фото: uacrisis.org

За минулу добу в зоні бойових дій на Донбасі двоє військових загинули, четверо отримали поранення, ще четверо були контужені.

Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

Він додав, що 18 грудня на Світлодарській дузі один військовий потрапив у полон.

За словами Лисенка, у вівторок ворог не припинив активних бойових дій на Світлодарській дузі. Від ранку до обіду бойовики провели низку артилерійських і мінометних обстрілів і здійснили спробу штурму, яку було відбито. Після провалу атаки ворог до кінця доби провів п'ять збройних провокацій, використовуючи при цьому гранатомети різних систем.

Іншою гарячою точкою залишається Авдіївка, в промзоні якої бойова активність супротивника почалася після заходу сонця у вівторок. Ворог використовував і легке озброєння, і міномети.

У Луганській області левова частка обстрілів припала на район Попасної. Ворог широко застосовував легке озброєння, включаючи снайперський вогонь, і міномети. По одній ворожій збройній провокації зафіксовано в Станиці Луганській і селі Сизе.

На Маріупольському напрямку кількість обстрілів зменшилася удвічі (із 27 до 13), однак інтенсивність ворожого вогню не спадає. Бандорфмування продовжують широко застосовувати важке озброєння, включаючи 120-міліметрові міномети і гармати калібру 122 мм. Помітно зменшилася бойова активність ворога на півдні, де українські позиції обстріляли чотири рази порівняно з більш ніж двадцятьма в понеділок. Однак відновилися активні бойові дії на захід від Докучаєвська. Там протягом доби ворог випустив у бік військових понад 60 мін, неодноразово застосовував бронетехніку і проводив збройні провокації зі стрілецької зброї. Також учора сили окупанта тричі обстріляли Красногорівку з мінометів і гранатометів.

Нагадаємо, в неділю, 18 грудня, бойовики намагалися вибити українських військових із займаних позицій у районі Світлодарської дуги. Протягом наступальних дій противника загинули п'ятеро бійців АТО, шестеро отримали поранення, ще десятеро були контужені або травмовані.

У понеділок, 19 грудня, під час боїв на Світлодарській дузі загинув один військовослужбовець, дев'ятеро отримали поранення і восьмеро були контужені.

Вранці у вівторок, 20 грудня, військові відбили атаку бойовиків у районі Світлодарська Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram