ГоловнаПолітика

Гонтарева не контролює банки, і люди залишаються без коштів, - Литвин

Він додав, що не бачить нічого злочинного у вчинку депутата Сергія Тарути.

Гонтарева не контролює банки, і люди залишаються без коштів, - Литвин
Фото: Макс Левин

Валерія Гонтарева має бути звільнена з посади голови Національного банку України, оскільки її діяльність позбавила українців вкладів і заощаджень. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив народний депутат, член депутатської групи "Воля народу" Володимир Литвин, пишуть "Українські новини".

Він зазначив, що підтримує відставку Гонтаревої, яку зараз готують у парламенті.

"Підтримую, бо відповідальність за курс гривні до долара й інших валют лежить повністю на Національному банку. Люди ж не винні, що наш головний фінансовий регулятор не контролює банки, які раптово стають банкрутами. І люди залишаються без тих коштів, які вони вкладали в банки, повіривши державі. Я думаю цих двох чинників уже достатньо", - наголосив Володимир Литвин.

Він додав, що не бачить нічого злочинного у вчинку депутата Сергія Тарути, який повідомив у США і МВФ про участь Валерії Гонтаревої в можливих корупційних угодах, оскільки представники нинішньої влади самі постійно апелюють до іноземних партнерів України.

Як повідомляли, позафракційний депутат Сергій Тарута запропонував внести до порядку денного сесії ВРУ питання про звільнення голови Нацбанку Валерії Гонтаревої.

Раніше, 6-10 жовтня, у Вашингтоні на щорічній зустрічі країн-учасниць МВФ Тарута поширив брошуру про голову Нацбанку Валерію Гонтареву під назвою "Загроза економічній безпеці України". За його словами, в США відбулися зустрічі з сенаторами, керівниками кількох підрозділів Держдепартаменту, Міністерства юстиції США, представниками Світового банку.

Нацбанк звернувся до правоохоронців і звинуватив Таруту в державній зраді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram