ГоловнаПолітика

Німці проведуть експертизу добудови Подільського мосту

Віталій Кличко домовився про виділення 200 тисяч євро.

Німці проведуть експертизу добудови Подільського мосту
Фото: uainfo.org

Німці виявили зацікавленість у добудові Подільсько-Воскресенського моста в Києві. На технічну і фінансову експертизу проекту вони виділять 200 тисяч євро, заявив мер Києва Віталій Кличко.

"Кілька днів тому у Франкфурті зустрічався з представниками німецького бізнесу з приводу добудови Подільсько-Воскресенського моста. Переговори з німцями веду з цього приводу вже деякий час, і є велика зацікавленість. І не просто зацікавленість, але й перші результати. Німецька сторона виділяє 200 тисяч євро на надання технічної і фінансової експертизи проекту. Після цього будемо рухатися далі", - наводяться слова мера на сайті КМДА.

Хто конкретно виділяє гроші, Кличко не повідомив.

Нагадаємо, Подільсько-Воскресенський мостовий перехід через Дніпро повинен розвантажити Московський міст. Крім того, по ньому пройде четверта гілка метро, яку планують будувати від Жулян до Троєщини. Зараз готовність моста - трохи більше від половини. Істотні роботи на об'єкті майже не ведуться з 2011 року, коли упав плавучий кран "Захарій".

Найпроблемніше питання - фінансування. Крім того, з одного боку міст уперся в Русанівські сади, з іншого - в гуртожиток заводу "Ленінська кузня" на Рибальському півострові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram