ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ не бачить підстав для посилення антитерористичних заходів після погроз Захарченка

"Ми працюємо в посиленому режимі від початку АТО на сході".

СБУ не бачить підстав для посилення антитерористичних заходів після погроз Захарченка
Елена Гитлянская

Убивство бойовика "ДНР" Арсенія "Мотороли" Павлова не збільшить терористичної загрози в містах України. Таку думку висловила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська в ексклюзивному коментарі LB.ua.

"Ми працюємо в посиленому режимі з початку АТО на сході. У нас є постанова Кабміну з 18.02, де визначено рівні загроз, відповідно до них ми і працюємо - визначено ступені терористичних загроз для кожного регіону (є карта на сайті СБУ). Ми завжди закликаємо громадян бути пильними. Ми не можемо спати, а потім реагувати на якийсь випадок. Якщо ми побачимо, що вони не є достатніми, ми їх посилимо. Поки ми не бачимо підстав для пропозиції Кабінету Міністрів змінювати ці рівні загроз", - сказала вона.

Також Гітлянська заявила, що СБУ не створює версій про те, хто саме вбив Моторолу.

"Це питання не до нас. Терористи вбили терориста, тому питайте у них", - сказала вона.

Нагадаємо, бойовика Арсенія "Моторолу" Павлова підірвали 16 жовтня в ліфті донецького будинку, де він мешкав. У "ДНР" одразу звинуватили в цьому якусь українську диверсійну групу.

Згодом ватажок терористичної організації "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що розцінює загибель Мотороли в Донецьку як оголошення війни з боку України і пригрозив організувати теракти в "Житомирі, Харкові, Києві, Дніпропетровську".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram