ГоловнаСуспільствоПодії

П'ять жителів Лиману Донецької області загинули від паленого коньяку (оновлено)

Напередодні в Харківській області від сурогатного алкоголю померли 13 осіб.

П'ять жителів Лиману Донецької області загинули від паленого коньяку (оновлено)
Фото: www.media-kuban.ru

У місті Лиман Донецької області чотири людини загинули через отруєння сурогатним алкоголем.

Як повідомив голова Нацполіції області В'ячеслав Аброськін у фейсбуці, всі четверо розпивали спиртні напої в гуртожитку. Загинули дві жінки - 1971 і 1987 років народження, та двоє чоловіків - 1973 і 1984 років народження. Троє померли ще в гуртожитку, четверта померла в реанімації.

Оновлення. На сайті поліції Донецької області повідомляють, що виявлено ще одного, п'ятого, загиблого. Чоловік 1963 року народження - чоловік однієї з померлих жінок. Окрім того, в реанімацію доставили чоловіка 1985 року народження, який уночі відмовився від госпіталізації.

На місці події правоохоронці знайшли трилітрову банку, в якій містився сурогат коньяку. За попередніми даними, смертельний напій привезли з м. Ізюм Харківської області.

Оновлення 13:44. Поліція Донецької області повідомляє, що, крім п'яти загиблих, за життя ще трьох чоловіків (1985-го, 1966-го і 1990-го років народження) борються лікарі.

Поліцейські виявили місце реалізації фальсифікату. Вилучено близько 100 л сурогатних напоїв: 50 л коньяку і 50 л горілки. Встановлено, що товар був привезений з Ізюма Харківської області.

Розпочато кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ст. 115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, з 22 вересня в Харківській області було зареєстровано декілька десятків випадків отруєння горілкою. Загинуло 13 людей, 22 перебувають у лікарнях.

Жертви отруєння - із сіл у декількох районах області. Горілку вони купували в місцевих магазинах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram