ГоловнаПолітика

Поліцейським дозволять частіше застосовувати зброю та електрошокери

МВС перегляне свої інструкції.

Поліцейським дозволять частіше застосовувати зброю та електрошокери

Норми інструкції щодо використання зброї, а також дії поліції в критичних ситуаціях стануть жорсткішими. Поліцейські також почнуть активніше використовувати електрошокери.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляють на сайті МВС.

За його словами, закон про Нацполіцію передбачає використання електрошокерів, однак на практиці вони застосовувалися патрульними нечасто.

"Кожен повинен знати: якщо якийсь бандит буде дестабілізувати ситуацію, будуть застосовуватися електрошокери з усіма можливими ризиками. Без додаткових сентиментів буде також застосовуватися зброя", - зазначив Аваков.

Він додав, що закупівлю першої партії шокерів для поліцейських уже підготували.

"Ми почнемо їх застосовувати після того, як вони пройдуть відповідний процес реєстрації: від Міністерства охорони здоров'я до Генеральної прокуратури. Сподіваюся, що це буде дуже коротка процедура", - повідомив міністр.

Нагадаємо, після вбивства двох патрульних у Дніпрі Аваков анонсував підготовку законопроектів про розширення прав поліцейського за принципом "презумпції правоти поліцейського". Передбачають, що незадоволені люди зможуть оскаржити дії правоохоронців у судах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram