ГоловнаПолітика

Порошенко ветував закон про звільнення контрактників першої хвилі

Президент не відпустив з військової служби тих, хто підписав контракт до кінця АТО.

Порошенко ветував закон про звільнення контрактників першої хвилі
Архив
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко ветував закон, який дозволяв добровольцям, які уклали контракт під час АТО з формулюванням "до кінця дії особливого періоду", піти зі служби.

Про це на брифінгу сказав т. в. о. начальника Головного управління персоналу - заступник начальника Генерального штабу Володимир Талалай.

За його словами, в результаті набуття чинності закону були б створені умови для одномоментного звільнення великої кількості військових, що послабило б обороноздатність країни.

Водночас у картці відповідного проекту закону №4689 інформації про вето немає. Зазначено лише, що закон спрямовано на підпис президентові.

Нагадаємо, з початком особливого періоду Збройні сили України пропонували укладати контракти з формулюванням "до кінця дії особливого періоду". Тепер військові, які погодилися на це, не можуть розірвати контракт.

Відповідно до ветованого закону, військовослужбовцям повинні були пропонувати укладати контракти на 6, 12 і 18 місяців. Укладення такого нового контракту служило би підставою для розірвання попереднього.

За словами одного з авторів документа Олени Шкрум, понад 20 тисяч військовослужбовців, які пішли під час першої хвилі мобілізації добровольцями в армію і уклали контракт на термін до завершення особливого періоду, досі несуть службу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram