ГоловнаПолітика

Світ не наважиться визнати нелегітимною Держдуму РФ, - Винник

Факт проведення виборів у Криму Україна використає в судах проти Росії. 

Світ не наважиться визнати нелегітимною Держдуму РФ, - Винник
Фото: Макс Требухов

Світова спільнота не визнає нелегітимною новообрану Держдуму Росії, як це зробила Україна.  Але завдяки сьогоднішньому рішенню Верховної Ради Україна отримає додаткові "бонуси" у перемовинах із міжнародними політиками з приводу фінансової і військової підтримки.

Про це сказав народний депутат від фракції БПП Іван Винник в ексклюзивному коментарі LB.ua.

"З огляду на геополітичні баланси і противагу, я думаю, світ не наважиться визнати вибори до Держдуми нелегітимними. Але для України це додаткова перемога в переговорах з інших питань. Починаючи з фінансової підтримки і закінчуючи військовою. Ми будемо завжди казати: ви розумієте, що Держдума нелегітимна, але не можете ухвалити відповідного політичного рішення. Тоді компенсуйте нам ті речі. Я також не розумію наших європейських колег, коли вони говорять про часткове невизнання виборів. Тобто визнання нелегітимними тільки тих депутатів, які обиралися на окупованих територіях. Це неможливо. Тому що в них діє пропорційна система", - сказав він.

За словами Винника, Путін зробив помилку провівши вибори в Криму, тому що це не зіграє на користь Росії.

"Це додатковий доказ російської агресії в Криму. Тому що вибори до органів державної влади РФ були проведені голосами українських громадян. Це буде використано в судах, зокрема в позові, який Україна зараз подала проти агресії РФ. Путіну було б набагато простіше не проводити там  вибори. Це не постріл у голову, який повністю вбиває ворога. Але будь-яка постанова ВР України важлива для наших дипломатів на міжнародній арені. Пам'ятаєте, як під час Майдану Путін називав Турчинова і ВР нелегітимними, не визнавав вибори українського президента. Це важливі речі на міжнародній  арені", - додав депутат.

Як відомо, Верховна Рада визнала вибори до Державної думи Росії, які пройшли 18 вересня, нелегітимними.

За відповідний проект постанови №5135 проголосувало 264 депутати.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram