ГоловнаПолітика

Турчинов спростував перехід з РНБО в МВС

Секретар Ради безпеки назвав ці чутки роботою кремлівських провокаторів.

Турчинов спростував перехід з РНБО в МВС
Александр Турчинов
Фото: Пресс-служба СНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заперечує інформацію про те, що може зайняти посаду міністра внутрішніх справ замість Арсена Авакова.

"Стиль роботи кремлівських провокаторів і їхні заготовки залишаються незмінними - дестабілізувати Україну зсередини, створити штучні конфлікти і посіяти недовіру. Нещодавно за допомогою такої ж тактики російська агентура розхитувала урядову коаліцію, нацьковуючи попереднього прем'єра з імовірними його наступниками. Тоді «аналітики» відправляли мене керувати урядом", - ідеться в заяві Турчинова.

На його думку, помилкові чутки про його призначення в МВС використовують, щоб підірвати віру громадян України в єдність влади і можливість дати відсіч окупантові.

Про можливе призначення Турчинова в понеділок повідомило агентство РБК-Україна. За інформацією його джерел, якщо Турчинов перейде в МВС, то секретарем РНБО стане голова СБУ Василь Грицак, а спецслужбою замість нього керуватиме Павло Демчина - нинішній перший заступник голови СБУ. Таким чином усі силові структури контролюватиме Порошенко.

Нагадаємо, Турчинов займає посаду секретаря РНБО з грудня 2014 року. У період між втечею Віктора Януковича й обранням Петра Порошенка він був виконувачем обов'язків президента України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram