ГоловнаПолітика

В Інституті масової інформації оголосили про відсутність підстав відкликання ліцензії "Інтера"

Є підстави для штрафів.

В Інституті масової інформації оголосили про відсутність підстав відкликання ліцензії "Інтера"
Фото: www.telekritika.ua

Інститут масової інформації не бачить підстав для позбавлення ліцензії телеканалу "Інтер".

Про це директор інституту Оксана Романюк заявила в ефірі Громадського.

"Станом на зараз підстав для відкликання ліцензії немає. Немає таких кричущих порушень. Але, на мою думку, є підстави для штрафів", - сказала вона.

За словами Романюк, такими підставами можна вважати відсутність фінансової прозорості, питання про структуру телеканалу.

"Національні інформаційні системи" (будівля «Інтера» на вулиці Щусєва, де 4 вересня влаштували пожежу - ред.), які є, по суті, продакшн-суддею, незрозуміло: в суборенді у телеканалу "Інтер", або це якось інакше виглядає", - сказала вона.

Романюк також повідомила, що якщо "НІС" є в суборенді у телеканалу "Інтер", то вони не підпадають під закон про телебачення і радіомовлення.

Нагадаємо, напередодні народні депутати фракції "Народний фронт" звернулися до голови Служби безпеки України Василя Грицака з вимогою перевірити діяльність керівництва телеканалу "Інтер" і окремих працівників на предмет співпраці з російськими спецслужбами і терористичними організаціями "ДНР/ЛНР".

6 вересня біля центрального офісу телеканалу почався мітинг з наметами і блокуванням входу. Учасники акції говорили, що вона буде безстроковою, але за фактом протест закінчився вже наступного дня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram