ГоловнаСвіт

Біля берегів Італії за добу врятували 6,5 тис. мігрантів

За останні чотири дні італійська берегова охорона врятувала понад 10 тис. мігрантів.

Біля берегів Італії за добу врятували 6,5 тис. мігрантів
Фото: EPA/UPG

Берегова охорона Італії за добу провела 40 рятувальних операцій у Сицилійській протоці. З води витягли 6,5 тис. мігрантів, що зазнали лиха.

Про це повідомляє агентство ANSA.

За останні чотири дні кораблі, що патрулюють ділянку моря між Лівією й Італією, підняли на борт близько 10 тис. мігрантів.

В операції задіяні судна ВМС Італії, берегової охорони і європейського прикордонного агентства Frontex.

12 липня голова Frontex Фабріс Лежжері заявив, що на територію Євросоюзу з початку 2016 року по кінець квітня потрапили понад 360 тис. нелегальних мігрантів. Лежжері повідомив, що щодня на узбережжі Італії висаджуються 750, а на території Греції - 50 нелегалів.

За його словами, як тільки судно з нелегалами виходить із лівійських територіальних вод, вони подають сигнал лиха. "Ми не можемо кинути потопаючих людей. З іншого боку, ми не можемо таким чином заохочувати кримінальний бізнес підпільних перевізників. Баланс дуже важко знайти", - наголосив він.

Середземноморський маршрут - один із головних шляхів, за яким мігранти намагаються перебратися в Європу. Після закриття так званого балканського маршруту (через Туреччину до Греції і балканські країни - в інші держави Європи) знову відбулося збільшення потоку мігрантів, що намагаються потрапити в ЄС морським шляхом із країн Північної Африки до Італії. З 2014 року під час спроби переправитися цим маршрутом потонули понад шість тисяч мігрантів.

Як повідомляли напередодні, Чехія відмовилася приймати мігрантів до кінця року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram