ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 59 разів обстріляли сили АТО на Донбасі

Терористи відкривали щільний вогонь з великокаліберної артилерії і озброєння БМП.

За добу бойовики 59 разів обстріляли сили АТО на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики 59 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці.

На Донецькому напрямку зафіксовано 26 випадків порушення режиму тиші. З мінометів 120 мм калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї супротивник бив по опорних пунктах в Авдіївці, Пісках, Миронівському та Майорську. 82-й калібр мінометів і гранатомети використовував у Світлодарську, автоматичні станкові і протитанкові гранатомети - у Верхньоторецькому і Луганському.

У другій половині дня найбільша щільність вогню на цьому напрямку була зафіксована в Зайцевому, там бойовики використовували близько 100 мін калібру 120 мм, стріляли тут і з інших видів зброї. До того ж у Зайцевому і Майорську ворог задіяв бойові машини піхоти. Двічі супротивник застосував важку артилерію по українських позиціях: по Пісках і Луганському випустили 35 снарядів калібру 122 мм.

На Маріупольському напрямку бойовики 24 рази порушували режим припинення вогню. По захисниках Широкиного, Красногорівці та Талаківці вели щільний вогонь із мінометів 120 калібру, застосовували також гранатомети і великокаліберні кулемети. По укріпленнях у Новогригорівці вогонь відкривали з великокаліберних кулеметів, у Водяному і Тарамчуку - з мінометів 82 мм калібру, а в Старогнатівці провокації тривали із застосуванням стрілецької зброї. У Мар'їнці та Талаківці терористи задіяли БМП. Також біля Мар'їнки було зафіксовано снайперський вогонь. Ближче до опівночі ворог провів обстріл з важкої артилерії по позиціях у Широкиному, використавши близько 40 снарядів калібру 122 мм.

На Луганському напрямку бойовики відкривали мінометний, гранатометний і кулеметний вогонь по опорних пунктах у Новоолександрівці, Новозванівці та Станиці Луганській, де, до того ж, були задіяні бойові машини піхоти. Поблизу Попасної і Станиці Луганської також були активні снайпери. Приблизно з 11:00 до 16:30 вечора по всій лінії розмежування спостерігалося відносне затишшя.

Повідомляють також про два випадки радіоелектронної розвідки за допомогою безпілотників.

Нагадаємо, Україна наполягає на повному припиненні вогню в зоні АТО до 1 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram