ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 64 рази відкривали вогонь у зоні АТО

Військові відбили атаку терористів під Новоолександрівкою.

За добу бойовики 64 рази відкривали вогонь у зоні АТО
Фото: facebook.com/ato.news

За минулу добу бойовики 64 рази відкривали вогонь у зоні бойових дій на Донбасі, з них 59 разів - по підрозділах сил антитерористичної операції.

Як повідомляє прес-центр АТО у

Фейсбуці, 23 обстріли було зафіксовано на Донецькому напрямку, 28 - на Маріупольському і 8 - на Луганському.

На Донецькому напрямку з мінометом, гранатометів і кулеметів терористи обстрілювали укріплення військових в Авдіївці. По позиціях українських бійців у районі Світлодарської дуги били з 82-міліметрових мінометів і кулеметів великого калібру. Також під кулеметний і гранатометний вогонь потрапило Ленінське. У Верхньоторецькому працював снайпер.

У Новоселівці, що на Маріупольському напрямку, противник застосував 122-міліметрову артилерію, по позиціях військових у Тарамчуку - 82-міліметрові міномети, гранатомети і кулемети великих калібрів. У Мар'їнці і Талаківці бойовики відкривали вогонь із мінометів, кулеметів і стрілецької зброї, а у Водяному, Гнутовому і Широкиному відкривали в основному гранатометний вогонь. У районі Красногорівки, Старогнатівки і Богданівки провокації тривали з використанням стрілецької зброї. Поблизу Широкиного, Талаківки, Мар'їнки і Водяного окупанти активно застосовували бронетехніку.

На Луганському напрямку по позиціях у районі Попасної противник відкривав вогонь зі 122-міліметрових самохідних артилерійських установок і 120-міліметрових мінометів. По захисниках біля Новоолександрівки і Новозванівки бойовики били з 82-міліметрових мінометів, кулеметів великого калібру, автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї.

"У районі Новоолександрівки ворог намагався захопити опорний пункт бійців АТО. Близько 10:10 з боку населеного пункту Калинове на відстань до 100 м підійшла ДРГ противника у складі 3-6 осіб і відкрила вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Бойова сутичка тривала 20 хвилин. Зазнавши втрат, противник відступив", - зазначили в штабі.

Нагадаємо, бойовики обстріляли пішохідний міст у Станиці Луганській з протитанкових гранатометів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram