ГоловнаСуспільствоОсвіта

Половина зарахованих до вузів будуть вчитися на контракті

На бакалавраті контрактників більше, ніж бюджетників

Половина зарахованих до вузів будуть вчитися на контракті
Фото: www.univ.kiev.ua

В українських вищих навчальних закладах у 2016 році на денну форму навчання вступило 465 тис. 283 абітурієнти, з яких на бюджет вступило 237 тис. 625 абітурієнтів, а на контракт - 227 тис. 654 особи.

Таким чином, як повідомляє в понеділок прес-служба Міністерства освіти, 49% від загального обсягу зарахованих у цьому році абітурієнтів навчатимуться за кошти юридичних і фізичних осіб.

"Серед зарахованих на бакалаврат кількість контрактників на 28 тис. 275 осіб перевищує кількість бюджетників. Аналогічна ситуація з абітурієнтами, які вступили до вузів для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня "спеціаліст" - тут кількість бюджетників менша на 9 тис. 076 осіб", - сказано в повідомленні Міністерства.

Водночас у Міносвіти уточнили, що це тільки оперативні дані, які не включають вступників, які вступають на інші, крім денної форми навчання, усіх пільговиків і т.ін. Попередні підсумки вступної кампанії будуть обговорюватися у вересні на Колегії Міносвіти, саме тоді будуть опубліковані більш повні дані результатів вступу 2016 року.

Нагадаємо, педагогічні спеціальності виявилися незатребувані серед випускників шкіл з високими балами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram