ГоловнаПолітика

Українець, названий Росією організатором "кримських диверсій", відкинув звинувачення

Володимир Сердюк: "Ні до розвідки, ні до спецслужб я стосунку не маю".

Українець, названий Росією організатором "кримських диверсій", відкинув звинувачення
Фото: google.com.ua/maps

Офіцер Володимир Сердюк, якого Росія назвала організатором т.зв. "кримських диверсій", насправді не пов'язаний ні з Головним управлінням розвідки, ні з розвідувальною діяльністю.

Про це він розповів "Громадському".

За його словами, єдина правдива інформація в російських повідомленнях - його ім'я і прізвище, а також те, що він дійсно служив у 37-му батальйоні, який, утім, ніяк не пов'язаний з ГУР.

"Я служив в 37-му батальйоні офіцером-психологом. Моїми обов'язками було говорити з людьми, боротися з «аватарами», оформляти СОЧ (самовільне залишення частини). Ну і все. Ні до розвідки, ні до спецслужб я стосунку не маю. Не мав і не маю. І не хочу, тому що не володію ані знаннями, ані досвідом. Маячня якась. Я ніколи не був начальником розвідки. Тільки сьогодні вранці дістався до інтернету і почитав все, що пишуть. Я зараз під враженням від усього цього. У шоці. Я нічого не організовував і нікого нікуди не відправляв. Я порядна людина. Не терорист, не задумую нічого. Живу собі і сім'ю годую. А тут прогримів на всю країну. Мені телефонують, а я навіть не знаю, що коментувати. Тривожно через усе це", - розповів він.

Сердюк демобілізувався 30 вересня 2015 року і відтоді займається бізнесом у Києві - має власне проектне бюро.

Він додав, що знає затриманого ФСБ Євгена Панова, оскільки служив із ним свого часу, а також ще двох осіб із батальйону, яких згадує Росія серед "диверсантів", - Олексія Сандула й Олега Дмитренка. "Олексій взагалі після осколкового поранення, у нього рука не працює. Він постійно по лікарнях. Олегу стільки ж, скільки мені - по п'ятдесят років. Ну який з нього розвідник?" - каже Сердюк.

У те, що Панов - диверсант, Сердюк не вірить.

"Ну де Женя, а де те, що йому інкримінують? Він патріотично налаштований, але в нього здоров'я слабке. Він коли ще до нас прийшов, було дивно, як його у військкоматі з таким здоров'ям пропустили", - розповів він.

Нагадаємо, Росія назвала Сердюка начальником розвідки 37-го батальйону 56-ї бригади Головного управління розвідки Міноборони України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram