ГоловнаПолітика

СБУ запобігла терактам на Львівській залізниці (оновлено)

Затриманими виявилися бійці ОУН Миколи Коханівського?

Служба безпеки України запобігла підриву на трьох ділянках міжнародних залізничних сполучень у Львівській області.

У результаті спецоперації затримано п'ятьох членів терористичної групи, які планували одночасно підірвати залізничні колії в трьох різних напрямках від обласного центру, повідомляють на сайті спецслужби.

Одного з терористів затримали під час закладки вибухівки на мосту біля села Дубляни Львівської області. Він намагався вчинити опір і зчинив стрілянину. У результаті було поранено одного зі співробітників СБУ. Правоохоронці поранили зловмисника, а потім затримали. Зараз життю і офіцера СБУ, і терориста нічого не загрожує.

Під час обшуків у затриманих співробітники спецслужби вилучили велику кількість вогнепальної зброї, вибухівки та комплектуючих для її виготовлення, зокрема: гранатомети РПГ-7 і РПГ-26, гранати РГО, Ф-1, РГД-5, п'ять кілограмів вибухівки марки IX 25 і 600 грамів тротилу, три електродетонатори, три пістолети та велику кількість патронів різного калібру.

Тривають обшуки й інші невідкладні слідчі дії.

Оновлення. На сайті організації "Добровольчий рух ОУН" є заява її голови Миколи Коханівського від 7 серпня про затримання СБУ трьох бійців батальйону ОУН у Львівській області.

"У Львівській області сьогодні... затримано трьох добровольців батальйону ОУН і активістів Добровольчого руху ОУН: друга "Партизана", друга "Негідника" і друга "Шпіка". Другу "Шпіку" при затриманні прострелили ногу. У друга "Партизана" відбувся незаконний обшук у його квартирі", - сказано в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram