ГоловнаСвіт

Орбан підтримав зовнішньополітичні плани Трампа

Угорський прем'єр звинуватив адміністрацію Обами в потуранні імміграції.

Орбан підтримав зовнішньополітичні плани Трампа
Виктор Орбан

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан підтримав зовнішньополітичні плани кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

На прес-конференції у вівторок, 26 липня, Орбан звинуватив адміністрацію президента-демократа Барака Обами в потуранні імміграції, тоді як Будапешт слідом за Трампом виступає проти цього і "чітко вказує на справжні інтереси Угорщини".

Як зазначає Рейтер, США і лідери країн ЄС раніше неодноразово звинувачували Орбана у відступі від норм західного блоку - тиску на пресу, антиіммігрантській риториці, жорсткості до біженців.

Орбан не вперше хвалить Трампа, чия риторика співзвучна його власній. Минулого тижня угорський лідер схвалив підходи кандидата в президенти США від республіканців в галузі безпеки, пов'язавши кризу в Європі з неконтрольованою імміграцією.

ЄС переживає найсильнішу з часів Другої світової війни кризу з біженцями на тлі війни в Сирії, що забрала за п'ять років понад чверть мільйона життів.

У вересні 2015 року уряди країн Євросоюзу домовилися про розподіл 160 тис. біженців, які прибули в Грецію, Італію та Угорщину, пропорційно до обов'язкових національних квот. Рішення було прийнято більшістю голосів, незважаючи на заперечення Угорщини та деяких інших країн Східної Європи. Орбан відмовився брати участь у розподілі за прийнятою схемою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram