ГоловнаСвіт

Папа Франциск заявив, що світ перебуває в стані війни

Йдеться не про війну між релігіями, а про конфлікт інтересів і грошових ресурсів.

Папа Франциск заявив, що світ перебуває в стані війни
Фото: isra.com

Папа Римський Франциск вважає, що остання хвиля джихадистських атак в Європі є доказом того, що світ перебуває в стані війни, повідомляє ВВС.

З такими висловлюваннями понтифік виступив перед журналістами напередодні візиту до Польщі, відповідаючи на питання, викликані звірячим вбивством католицького священика Жака Амеля джихадистами під час ранкової служби в його церкві Сент-Етьєн-дю-Рувре на півночі Франції.

"Нам постійно говорять про проблеми з безпекою, хоча насправді те, що відбувається, характеризується словом "війна". Нам потрібно перестати боятися визнати правду. Ми перебуваємо в стані війни, тому що втратили мир", - заявив папа Франциск.

Однак, як він пояснив, йдеться не про війну між релігіями, а про конфлікт інтересів і грошових ресурсів.

"Коли я говорю про війну, я говорю про війни за інтереси, гроші, ресурси, а зовсім не про релігію. Всі релігії хочуть миру, війни хочуть інші люди", - додав голова Римської церкви.

Папа прибув до польського міста Краків, де він повинен виступити перед молодими католиками з усього світу.  Католицький фестиваль "Всесвітній день молоді", що тут проходить, збере, як очікується, сотні тисяч людей.

Нагадаємо, Ватикан назвав "варварським вбивством" смерть настоятеля церкви у Франції від рук ісламістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram