ГоловнаСвіт

У Німеччині підліток із сокирою напав на пасажирів поїзда (оновлено)

Три людини отримали тяжкі поранення і перебувають у критичному стані.

Близько 21:00 (22:00 за Києвом) 18 липня молодик напав із ножем і сокирою на пасажирів регіонального поїзда на перегоні між Оксенфуртом і станцією "Вюрцбург-Хайдінгсфельд" у Німеччині.

Хтось із пасажирів нібито чув, що при цьому він кричав "Аллах акбар". З'явилися також дані про другого нападника, але вони не підтвердилися. Загиблих немає, але, за даними МВС Баварії, три людини отримали важкі поранення і зараз у критичному стані. Одну людину поранено легко. Усього, за даними поліції, постраждали п'ятеро людей, повідомляє DW. Ще 14 пасажирів не постраждали, але зазнали сильного шоку. Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про 21 пораненого, але вона не підтвердилася.

Під час атаки хтось активував стоп-кран, і потяг зупинився недалеко від Хайдінгсфельда. Нападник вибіг із поїзда і спробував утекти. У цей час у Вюрцбурзі проходила операція спецпризначенців, яких негайно скерували в Хайдінгсфельд на переслідування злочинця. Його вдалося доволі швидко знайти, і в підсумку молодика застрелили під час спроби атакувати поліцейських.

Влада Баварії заявила, що нападник - 17-річний біженець з Афганістану, який приїхав у Німеччину без супроводу дорослих. Останнім часом він жив у прийомній сім'ї в Оксенфурті, а до цього - в гуртожитку для біженців.

Влада перевіряє версію про ісламістську атаку, але достовірних офіційних даних про мотиви нападника поки що немає.

Оновлення. У кімнаті, де жив біженець, який напав на пасажирів поїзда, знайшли саморобний прапор "Ісламської держави", повідомив у телеінтерв'ю голова МВС Баварії Йоахім Херрман.

"Достатньо висока ймовірність того, що це був напад ісламістів", - цитує агентство Associated Press представника міністерства.

За останньою інформацією, в результаті нападу постраждали чотири людини, в тому числі сім'я з Китаю. За даними німецьких ЗМІ, стан двох постраждалих оцінюють як критичний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram